sika design

handmade furniture

lanterner og figure

Sika-Design har siden 1950 produceret håndlavede møbler med fokus på komfort, kvalitet og bæredygtighed. Vores flettede møbler er gået i arv gennem generationer og over hele verden findes der hoteller, restauranter og krydstogtsskibe, der er møbleret med møbler fra Sika-Design.

Produktion af flettede møbler bliver etableret. Sika starter sin egen produktion op i Langeskov på Fyn og får lager i Odense. Firmaet har nu 75 ansatte. Sika begynder at eksportere til Europa og deltage på internationale møbelmesser. En tysk afdeling bliver etableret. Sika beskæftiger nu over 100 ansatte på Fyn og i dette årti bliver en kollektion med havemøbler lanceret.

I 2003 introducerer Sika-Horsnæs sin første udendørs kollektion, flettet i syntetisk rattan. Kollektionen IN-OUT bliver solgt over hele verden. I 2007 bliver indendørs rattan kollektionen ORIGINALS introduceret skabt på egne designs fra 1950’erne. Lloyd Loom collectionen bliver samtidigt introduceret i dette årti. Sika-Design bliver ISO14001 og SA8000 certificeret (Miljø og social ansvarlighed). Produktionen er nu kun lokaliseret i Indonesien.

Sika-Design lancerer mange nye kollektioner i dette årti: Georgia Garden, der er en romantisk kollektion af flettede møbler til haven, og i 2012 lanceres ICONS kollektionen, der består af rattan møbler designet af kendte arkitekter og designere. På samme tid lanceres Affäire, der består af café møbler til moderat udendørs brug.

cozy room lanterne
Sundhedsdyr